Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с ориз и зеленчуци

Пилешко филе с ориз и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешко филе с ориз и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Така апетитно мирише, че нямаме търпение да го извадим от фурната!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 гърди
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 броя, средни
  • гъби - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч. пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките гърди да се посварят до полуготовност.

Запържете накълцаните лук, праз, моркови и гъби, докато леко омекнат и добавете ориза.

Разбъркайте, докато и той се запържи и добавете скълцания чесън с останалите подправки.

Прехвърлете сместа в тава, разпределете едро накъсаното пилешко филе и долейте 6 ч.ч. горещ пилешки бульон.

Сложете внимателно тавата в загрята умерена фурна да се изпече, докато оризът абсорбира течността.

Поднесете пилешкото филе с ориз и зеленчуци, полято със соев сос.

Оризът на фурна е много вкусен, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
46
32
21
10
Дай твоята оценка: