Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с гъби и ориз на фурна

Пълнени чушки с гъби и ориз на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пълнени чушки с гъби и ориз на фурна4 / 4
11/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"И сто рецепти да имаме за пълнени чушки, всички до една ще са ни любими - тооолкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • кромид лук - 1 глава
  • гъби - 500 г, печурки
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семките. Нарежете лука на ситно, доматите - на кубчета, гъбите измийте и също нарежете на кубчета.

В тиган запържете в олиото лука, добавете червения пипер и разбъркайте хубаво. Прибавете и гъбите и оставете на котлона за около 10 минути.

След това добавете доматите и почистения и измит ориз. Сипете гъбения бульон и когато оризът омекне, поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Когато сместа се сгъсти, поръсете с чубрицата, разбъркайте и свалете от котлона.

Напълнете чушките, поставете ги в предварително намазана с олио тавичка, долейте малко вода, поръсете ги с брашното и със тънка струйка олио.

Печете в предварително загрята на 180 градуса до готовност.

Поднесете чушките поръсени обилно с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи "до готовност", обикновено когато видя такъв израз и ке отказвам, но искам да опитам рецептата заради гъбите. Питам, защото нямам опит в готвенето
24.12.2022 08:10
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Често ги готвя по този начин и много се харесват на цялото семейство. Става много вкусно.
28.07.2019 15:33
2
Зори
Зори
Благодаря ви! Опитайте ги, ще се радвам да споделите и мнение след това. Ястието се приготвя лесно и си заслужава! Поздрави!
Заря :)
09.06.2017 11:14
3
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Приемам предизвикателството, защото харесвам креативните идеи, Отегчават ме едни и същи рецепти с различни наименования. Ще изненадам семейството си с тази рецепта, защото обожавам гъбите, като компонент в различни ястия. Поздрави от мен!
09.06.2017 10:10
5