Начин на приготвяне
Почистваме лука и нарязваме на много ситно. Моркова белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета.
В олио (3 с.л.) и малко вода задушаваме нарязаните морков и лук. Прибавяме и замразената царевица. Задушаваме, докато останат на мазнина, като разбъркваме и прибавяме измития ориз (1/2 ч.ч.).
Подправяме с черен пипер, сол, чубрица и магданоз на вкус. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 ч.ч.). Варим, докато оризът и зеленчуците са готови - сварени.
С приготвената плънка напълваме печените чушки. Слагаме ги в намазана с олио тавичка и поливаме с малко олио.
Запичаме пълнените чушки за кратко във фурна до готовност.
Постните пълнени чушки с царевица и ориз са много вкусни.