Лесна яхния с кренвирши

magi yordanovamagi yordanovaНовак11
26/05/2012
"Знаете ли, че яхния може да приготвите дори и с кренвирши, при това се прави лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 682
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се нарязва на колелца, а лукът на ивички. Задушават се в тенджера с олиото и 200 мл. гореща вода.

Добавят се подправките (без магданоза), настъргания домат и се долива още 400 мл. топла вода.

Оризът се изплаква и прибавя. Ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути и се слагат нарязаните на колелца кренвирши.

Яхнията се сгъстява с размитото с малко вода брашно. Накрая се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Рейтинг

5 9
4 4
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Petya Angelova
Petya Angelova
11.02.2014 12:22
мнооооого я обичаааам
0
0