Лесна яхния с кренвирши

magi yordanovamagi yordanova
Новак
99
353
1
2k
26/05/2012
"Знаете ли, че яхния може да приготвите дори и с кренвирши, при това се прави лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 968
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се нарязва на колелца, а лукът на ивички. Задушават се в тенджера с олиото и 200 мл. гореща вода.

Добавят се подправките (без магданоза), настъргания домат и се долива още 400 мл. топла вода.

Оризът се изплаква и прибавя. Ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути и се слагат нарязаните на колелца кренвирши.

Яхнията се сгъстява с размитото с малко вода брашно. Накрая се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Силиконов накрайник за тенджера-43%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов накрайник за тенджера
7.00 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Бъдете практични, бъдете модерни и не пропускайте да се снабдите с удобния за употреба накрайник за тенджера с универсален размер

Рейтинг

5 10
4 4
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Petya Angelova
Petya Angelova
11.02.2014 12:22
мнооооого я обичаааам
0
0