Начин на приготвяне
Измиваме агнешките дреболии обилно с вода. Слагаме вода в голяма тенджера да заври. Слагаме ги в тенджерата да врат.
След като се появи пяна, я махаме. Сварените вече дреболии ги вадим и режем на дребно. Прецеждаме бульона. Доливаме още гореща вода в тенджера на котлона и отново слагаме да заври.
Вътре слагаме дреболиите. Измиваме и почистваме лука и джоджена. Нарязваме лука на ситно и го слагаме при дреболиите в тенджерата. Добавяме олиото. Оставяме супата да ври.
Почистваме ориза и го измиваме. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на малки кубченца. Прибавяме картофите и оставяме да ври.
Към края слагаме ориза. Варим до готовност на ориза и картофите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме с джоджена.
След като стане готова супата, я дърпаме.
Разбиваме киселото мляко и яйцето с вилица много добре, докато стане гладка смес без бучици. Взимаме си с черпак малко от бульона и слагаме при яйцето с киселото мляко и разбъркваме.
Отново слагаме агнешката супа на котлона. Прибавяме я сместа на тънка струйка в супата, като разбъркваме. Внимателно застройваме супата.
Като я застроим, сипваме в купички. Да ви е сладко! Супата с агнешки дреболии, ориз и картофи е готова.