Начин на приготвяне
Започнете със сиропа, като смесите всички съставки за него и варите 5 минути, след което оставете да се охлади напълно.
Смесете пресятото брашно, пшеничния грис, бакпулвера и стафидите, разбъркайте.
В купа разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко, ванилиите, като след всеки добавен продукт разбивате сместа за по 1-2 минути.
Прибавете смесените сухи съставки поетапно, като разбърквате с шпатула.
Сипете сместа в правоъгълна тава, намазана леко с олио и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за около 35-40 минути.
Нарежете на парчета, на желаните от вас размери и залейте горещия сладкиш със студения сироп. Намажете сладкиша с конфитюра и поръсете с кокосови стърготини.
Чудно вкусен и малко позабравен сиропиран сладкиш от старите тефтери.
Сладкишът с грис от старите тефтери е готов.
Коментари
В старите тефтери се крият рецептите за най-вкусните сладкиши - Сладкиш с грис от старите тефтери - изпитана рецепта. Как да приготвим Сладкиш с грис от старит...