Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Месно руло с плънка, завито и запечено с бекон

Месно руло с плънка, завито и запечено с бекон

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Месно руло с плънка, завито и запечено с бекон
Снимка: marcheva14
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Специално предложение за всички, които знаят, че никога, ама никога няма да станат вегетарианци"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 - 600 г свинско и телешко
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 80 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 ч.л. прах
  • шунка - 4 - 6 филийки
  • чедър - 8 - 10 парчета на филийки
  • спанак - около 150 г суров
  • бекон - 10 - 12 резени
  • ГАРНИТУРА
  • картофи - пресни на фурна с подправки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 - 220 градуса; правоъгълна тавичка с алумуниево фолио.

В купа се разбърква каймата с яйцата, сол, черен пипер и чесън на прах. В тавичката с широко алумуниево фолио се изсипва каймата и с две шпатули се оформя на правоъгълник.

Отгоре са нареждат парчетата шунка, слайс, върху шунката се подреждат филийките със сирене и отгоре се подрежда спанакът, който не е предварително задушаван.

С помощта на фолиото се завива руло. Върху друго алумуниево фолио се подреждат плътно резените бекон. Върху тях се поставя рулото от кайма и с помощта отново на фолиото се завива на руло.

Така се поставя в тавата и соленото руло се пече на 200 градуса за около 25 минути. След това се отвива фолиото и се запича на грил или на 270-300 градуса до златист и хрупкав бекон.

Изважда се, оставя се за около 10 минути и се развива.

Поднасят се нарязани филии руло с гарнитура от печени пресни картофи.

Месното руло с плънка, завито и запечено с бекон е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: