Начин на приготвяне
Разбиваме пудрата захар със сметаната заедно със цеденото мляко до получаване на гладък крем.
Отделяме около 1/3 от сместа и към нея добавяме течния шоколад.
Редим тортата, като първо всеки блат напояваме с ликьора и слагаме веднъж шоколадов, веднъж бял крем. Върху белия крем (след блат 1, шоколадов крем, блат 2, бял крем) слагаме сладкото от череши.
Върху третия блат слагаме тънък слой от бялата смес и измазваме цялата торта отвън с това, което ни е останало.
Поръсваме отстрани със стърготини, а отгоре украсяваме с цели череши (ако няма пресни с такива от сладкото) и шоколадовите капки. Оставяме плодовата торта поне за една нощо в хладилника, за да се напои добре.
Тортата с черешки е готова.