Торта с черешки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Торта с черешки
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Изкушението си има ново име - торта с черешки"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. какаови
  • течен шоколад - 100 г
  • шоколадов ликьор - 50 мл
  • сладко от череши - 1 малко бурканче
  • череши - 250 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 600 г
  • за украса
  • кокосови стърготини - карамелизирани
  • шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме пудрата захар със сметаната заедно със цеденото мляко до получаване на гладък крем.

Отделяме около 1/3 от сместа и към нея добавяме течния шоколад.

Редим тортата, като първо всеки блат напояваме с ликьора и слагаме веднъж шоколадов, веднъж бял крем. Върху белия крем (след блат 1, шоколадов крем, блат 2, бял крем) слагаме сладкото от череши.

Върху третия блат слагаме тънък слой от бялата смес и измазваме цялата торта отвън с това, което ни е останало.

Поръсваме отстрани със стърготини, а отгоре украсяваме с цели череши (ако няма пресни с такива от сладкото) и шоколадовите капки. Оставяме плодовата торта поне за една нощо в хладилника, за да се напои добре.

Тортата с черешки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: