Котлети на тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Котлети на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Загрейте тигана, пригответе котлетите и не докосвайте коняка, той е за тях!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 свински котлета
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 200 г пресни или консервирани
  • масло - краве
  • вино - 300 мл
  • розмарин - 1 с.л. стрит
  • коняк - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте свинските котлети, залейте ги с коняка и обилно ги поръсете със сол, черен и бял пипер.

Загрейте мазнина в тиган и изпържете котлетите до златисто. Щом са готови, ги извадете и в същата мазнина добавете накълцаните гъби и ги задушете за едно с нарязания на ситно лук.

Щом са готови, ги овкусете със сол и черен пипер. Добавете розмарина, долейте виното и го оставете да ври, докато се редуцира.

Поднесете котлетите на скара, поляни със соса и гарнитура от задушени картофи и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: