Патладжани Болонезе

EminaEmina
Новак
116615
Патладжани Болонезе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Вкусете най-доброто от Италианската кухня с тези пълнени патладжани с класически сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 големи
  • кайма - 125 г /60% телешка и 40% свинска/
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 50 г
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 50 г настърган
  • копър - 1/2 връзка
  • лимон - сокът на 1/2
  • захар - 1 щипка
  • доматен сос - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, разрязват на половина и сърцевината им се издълбава. Осоляват се и се оставят в наклонен съд, да им изтече горчивият сок (около 30–40 минути).

През това време в тиган пресованият чесън, ситно нарязаните лук и морков, каймата и издълбаното от патладжаните се запържват в 30 г сгорещено олио.

Добавя се доматеното пюре, захарта и къкри около 15 мин.

В тенджерка се кипва вода, 20 г олио, захарта, лимоновият сок, копърът и малко сол. Добавят се патладжаните и се варят до полуготовност.

В тавичка се подреждат полусварените патладжани. Напълват се със сместа от каймата и се запичат на предварително загряна фурна на 160 градуса.

Пълнените патладжани се поръсват с настъргания кашкавал и се допичат на горен реотан.

Поръсват се със ситно нарязаният магданоз.

Поднасят се със зелена салата или туршия - според сезона.

Патладжаните Болонезе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: