Пролетна яхния от спанак, грах и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
24/05/2017
"Пролетна, свежа и много зелена яхния за всички почитатели на вегетарианските ястия "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 221
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме на дребно. Зеления лук почистваме и нарязваме ситно.

В олио и малко вода слагаме да се задуши лукът и последователно прибавяме, спанака, скилидката чесън (може цяла или скълцана на ситно) и почистения грах.

Разбъркваме 1-2 минути, прибавяме нарязан пресен джоджен, черен пипер на вкус, червен пипер и брашно. Като продължаваме да разбъркваме, наливаме топла вода (500 мл) и натрошаваме бульон.

Готвим ястието, докато се посгъсти сосът или до готовност, приблизително 15-20 минути, без да слагаме капак на тенджерата, да не изкипи ястието.

Може да посолим с още малко бульон или сол при необходимост.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар