Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Гаспачо от червено цвекло със сирене

Гаспачо от червено цвекло със сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Гаспачо от червено цвекло със сирене3 / 3
24/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Много ефектна и свежа комбинация за летните жеги - гаспачо с цвекло"

Необходими Продукти

  • цвекло - 200 г сварено или от консерва
  • домати - 600 г добре узрели
  • лук - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • краставица - 80 г
  • зехтин - 80 мл
  • балсамов оцет - 30 мл или на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 550 мл
  • сирене - 60 - 70 г, за поръсване
  • краставица - 4 кръгчета за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете всички зеленчуци на парченца (ако краставицата има семенца, отстранете вътрешността ѝ). Поставете ги във дълбок съд с по-високи стени заедно с водата и щипка сол и пасирайте до гладка смес.

Прибавете зехтина на тънка струйка, сложете черния пипер и балсамовия оцет (може и обикновен винен или ябълков) и още малко сол на вкус и отново пуснете пасатора за кратко, за да се интегрира всичко добре.

Опитайте и прибавете още оцет, сол или чесънче според вашите предпочитания и вкус, както и още водичка, ако искате гаспачото по-рядко.

Сервирайте в чашки или купички, добре охладено и поръсете със сиренето, разронено на ситни трохи. Капнете отгоре няколко капки зехтин и декорирайте с кръгче краставичка.

Гаспачо е студена испанска супа, а това е един по-различен вариант, който се надявам да ви допадне.Идеално е за предястие в горещите летни дни, вкусно и разхлаждащо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: