Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на четвъртинки по дължина. От едната тиквичка с ренде нарежете дълги ленти.
Четвъртинките изпържете до златисто в загрято олио. Извадете ги на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Кипнете около 1 л подсолена вода. Бланширайте тиквените ленти за 2-3 мин.
Разбийте с тел за кратко яйцата, излейте прясното мляко и добавете настъргания пармезан. Хомогенизирайте добре продуктите.
Подмажете удобна тавичка със зехтин. Наредете лентите на дъска. В средата на всяка сложете по 3-4 от изпържените тиквени четвъртинки. Завийте лентата, така че да стане на снопче.
Подредете в тавичката. Може да направите и втори ред. Залейте с разбитата яйчена смес.
Изпечете гратина на 200 градуса, докато добие златист цвят.
Поднесете ястието топло!