Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Ефектен гратин с тиквички

Ефектен гратин с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ефектен гратин с тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Даваме ви суперидея как да внесете настроение в чиниите си - възползвайте се"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • пармезан - 100 г настърган
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на четвъртинки по дължина. От едната тиквичка с ренде нарежете дълги ленти.

Четвъртинките изпържете до златисто в загрято олио. Извадете ги на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Кипнете около 1 л подсолена вода. Бланширайте тиквените ленти за 2-3 мин.

Разбийте с тел за кратко яйцата, излейте прясното мляко и добавете настъргания пармезан. Хомогенизирайте добре продуктите.

Подмажете удобна тавичка със зехтин. Наредете лентите на дъска. В средата на всяка сложете по 3-4 от изпържените тиквени четвъртинки. Завийте лентата, така че да стане на снопче.

Подредете в тавичката. Може да направите и втори ред. Залейте с разбитата яйчена смес.

Изпечете гратина на 200 градуса, докато добие златист цвят.

Поднесете ястието топло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: