Начин на приготвяне
Първо, накисваме тиквените семки във вода за едно денонощие.
Измиваме и подсушаваме зелените подправки.
Тиквичката я обелвам и нарязвам на парченца.
Маслините обезкостявам /предпочитам сорта Каламата, защото имат наситен солен вкус/.
Приготвяме блендера и в него поставяме тиквичката, зелените ароманти подправки, накиснатите тиквени семки, скилидката чесън, тахана и подправяме.
Миксираме до хомогенна смес. Доовкусяваме допълнително, ако е необходимо.
Поднасям върху зелена салата и декорирам.
Този хумус е подходящ като допълнение на различни салати, така и за гарнитура на печена риба и меса.
Намазан върху хрупкава брускета е апетитно удоволствие.
Здравословният хумус от тиквички и левурда е готов.
Коментари