Тракийско гювече

ИларияИларияНовак1171205
31/05/2012
"Ето ви и едно класическо предложение - тракийско гювече "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 089
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете добре 4 гювечета. На дъното на всяко сложете домати, нарязани на кръгове, отгоре плочки сирене, от нарязаните гъби, луканката на филийки и малко черен и червен пипер по желание.

Поръсете с настърган кашкавал, забодете по една люта чушка и сложете капачетата. Пъхнете гювечетата по тракийски да се изпекат в умерено загряна фурна за 15 мин.

След това отстранете капаците, чукнете по едно яйце и запечете още 10-тина минути.

Рейтинг

5 9
4 6
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бай Кор
Бай Кор
28.06.2013 16:28
Веднаж да го видя написано правилно - ГЮВЕЧЕ! Виждал съм го написано по какви ли не начини: гюведже, гювеже и още всевъзможни, нелогични и неправилни начини, то си идва от ГЮВЕЧ - ГЮВЕЧЕ, но толкова за граматиката.
Колкото до кулинарните вариации на това толкова приятно и същевременно лесно изпълнимо ястие, те са безбройни!
Това е случаят когато в хладилника има нещо, но не се сещаме какво да сготвим, тогава правим ГЮВЕЧЕ. Слагаме всевъзможни продукти, може с гъби и без гъби, със сирене или без, с луканка или колбас, но може и без, с лук, със сланина, кървавица, кашкавал, за подправките няма казвам нищо, там вариациите са безброй. Който както си го направи. Да ви е сладко!
10
2