Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено ярешко с бира и зелен лук

Печено ярешко с бира и зелен лук

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Печено ярешко с бира и зелен лук4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Рецептата от нас, хапването от вас И да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 10 порции
  • зелен лук - 10 - 12 стръка
  • мащерка - 1 шепа
  • бира - 500 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ярешкото на порции и почистваме от мазното. Леко намазняваме с олио и ръсим сол, червен и черен пипер, хубаво втриваме в месото.

Зеления лук режем на половина и го разпределяме около всяка порция месо. Мащерката слагаме върху месото.

Оставаме да престои така около един час, може и повече.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Преди да сложим да печем, наливаме бирата и покриваме с алуминиевото фолио.

След 2 часа и 40 минути проверяваме месото, ако е готово, го откриваме да хване коричка за 10 минути.

Сервираме топло с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: