Начин на приготвяне
Ще ползвате само дебелата част на тиквичките, като ги изрежете във вид на кошничка.
Издълбайте с лъжичка вътрешната семенна част и я запазете. Оформените кошнички потопете във вряща вода за около 2-3 минути и веднага след изваждането им потопете в ледено студена вода, за да спрете кипенето.
В тиган добавете 2 с.л. олио и задушете нарязаният на ситно лук и нарязаните на малки кубчета пиперки и семенната част от тиквичките до омекване, извадете ги от тигана и оставете настрани.
В същия тиган добавете 2 с.л. олио и запържете нарязаното на малки хапки пиле на силен огън до полуготовност. Добавете зеленчуците и гответе така за 3-4 минути, отстранете от огъня.
Отделно в метален съд налейте млякото, добавете маслото, зеленчуковата подправка и поставете на огъня леко да заври. Добавете предварително разтвореното брашно във виното, черния и червен пипер, посолете и бъркайте, докато започне да се сгъстява. Прибавете сиренето и бъркайте докато се разтопи.
Излейте готовия сос при пилето със зеленчуци и разбъркайте. Напълнете тиквичките със сместа, поръсете с малко кашкавал и поставете тавичката в предварително нагрята 170 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.
Сервирайте пълнените тиквички с прясна любима салата.
Кошничките от тиквички с пилешко месо и сос са готови.