Начин на приготвяне
Пилешките гърди режем на тънки пържоли, като ги поръсваме с черния пипер и малко сол.
Тиквичките обелваме.
Едната с помощта на белачката режем на тънко по дължина, втората- с нож на по дебели парчета също по дължина.
Лукът и краставичките почистваме и тях на ситни кубчета.
В тиган поставяме маслото, след като се разтопи, прибавяме нарязания лук.
Запържваме, докато стане прозрачен, и към него прибавяме нарязаните на тънки полумесеци гъби и тънките тиквички.
Прибавяме и виното, оставяме така, за да може да се задуши. Накрая прибавяме и краставичките, които са нарязали на лентички.
Поръсваме с черния пипер и подправката за пиле. В огнеупорна тавичка нареждаме най-отдолу по-едро нарязаните тиквички, като върху тях поставяме и пилешките гърди.
Изсипваме плънката, като я разпределяме навсякъде добре. Поставяме ястието във фурната да се пече.
Когато е почти готово, вадим и поръсваме с настъргания кашкавал.
Отново поставяме във фурната, докато се разтопи кашкавалът.