Обърнат сладкиш с круши и шоколадови капки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
27/12/2019
"За някои съвършени сладки изкушения ви трябва толкова малко продукти, а в замяна получавате толкова много вкус"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 815
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на резени крушите.

В голяма купа сложете омекналото краве масло, кафявата и кристалната захар. Разбийте с миксер на пухкав крем.

Прибавете едно по едно яйцата, внимавайте да не се пребие сместа и стане зърнеста, затова изчаквайте, докато яйцето се усвои добре от масления крем, преди да сложите следващото.

Смесете брашното, ванилията и бакпулвера. Пресейте ги.

Добавете на порции при яйчено-маслената смес, бъркайки с лъжица. Излейте прясното мляко и хомогенизирайте добре всички продукти.

Застелете с хартия за печене тавичка (22 см) с откопчаващ се ринг. Изсипете сместа. Тя е полутечна, но в хода на печенето се сгъстява и сладкишът става с много сочна консистенция.

Поръсете с шоколадовите капки и наредете по ваш вкус крушите.

Изпечете сладкиша на 170 градуса в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Извадете изпечения плодов сладкиш, изчакайте 10 мин, освободете от формата и обърнете внимателно в подходяща чиния.

Обърнатият сладкиш с круши и шоколадови капки е готов.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар