Начин на приготвяне
В съд поставяме каймата, като към нея прибавяме яйцето, черният пипер, кимиона, солта. Омесваме много добре.
Изчистваме чушката и нарязваме на малки кубчета. Лука го изчистваме и минаваме на блендер. Настъргваме кашкавала. Вадим царевицата от буркана и оставяме да се изцеди.
Тиквичката обелваме и настъргваме - като посоляваме и оставяме да се изцеди.
След като всичко е готово, смесваме каймата с нарязания пипер, кашкавала, царевицата и тиквичката. Месим с мокра ръка и прибавяме лука.
Омесваме добре и оставяме да престой 2 часа в хладилник. Вадим булото и го разстиламе.
Оформяме кюфте около 120-150 г, едното обвиваме в було и печем в грил тиган или на скара.
Искам да добавя, че не трябва да бързаме да обръщаме, защото кашкавалът може да се разтопи. Оставяме да се получи коричка и след това се обръща.