Много пухкави бухти

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
29/12/2019
"И топли, и солени все са вкусни - най-неустоимо пухкавите бухти на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 375
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

На едро ренде настържете сиренето, кашкавала и шунката заедно.

Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко, кетчупа, ригана и смесените и разбъркани сирене, шунка и кашкавал. Омесете средно твърдо хомогенно тесто.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с 0.5 мм дебелина и нарежете на желаните от вас форми.

Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън).

Пуснете няколко парчета в нагрятата мазнина и пържите до приятно кафяв цвят от двете страни.

Готовите бухти нареждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина от пърженето. Сервирайте ги топли, неустоимо вкусни са и изстинали.

Много пухкавите бухти са готови.

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Димова
Благодаря за идеята ! Бухтичките са много ароматни и апетитни! Имат вкус на пица !
2
1
Марияна
Марияна
04.06.2017 14:19
Ще изпробвам рецептата. До сега не съм срещала бухтички със кетчуп и ригън. Изглеждат много апетитно.
1
0
Йорданка Ковачева
Много вкусни! От ригана и кетчупа тези бухтички имат дъх на пица. Интересна рецепта, която със сигурност бих повторила.
1
0