Печен боб по селски

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
29/05/2017
"Не боб като боб, а печен по селски - е няма такава вкусотия "
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124 528
  • Преглеждания за месеца6612
  • Преглеждания за седмицата468
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта. На другия ден излейте водата и измийте го много добре. Поставете боба в тенджера със студена вода и варите на слаб огън до готовност, прецедете.

В тава с незалепващо покритие нагрейте олиото и добавете нарязания на кубчета зеленчук (лук, пиперки, моркови и целина), добавете и кубче масло.

Запържете до леко омекване и добавете лютата чушка цяла, посолете. Към тях прибавете доматените пюре и сок и клонките джоджен, разбъркайте.

Изсипете сварения и прецеден боб в тавата при зеленчука и прибавете предварително смесените и добре разтворени на каша в малко студена вода брашно и червен пипер, разбъркайте и налейте топла вода, колкото да се покрият продуктите, разбъркайте и посолете на вкус.

Поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 40 минути до лека и мазна препечена коричка. Невероятно вкусен и топящ се в устата печен боб.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар