Начин на приготвяне
Разбиваме маслото и захарта до пухкав крем. Добавяме постепенно при непрекъснато разбиване жълтъка, две от яйцата, брашното и лимоновия сок. Започваме да месим тестото, като месенето е добре да бъде по-продължително.
Оставяме го за 20 минути, след което го разточваме на тънко. С нож изрязваме и оформяме правоъгълник. От този правоъгълник трябва да си изрежем 12 малки правоъгълника, с приблизителни размери 6х12 см
Шест от правоъгълниците отделяме и ги намазваме първо с крема сирене, а отгоре върху крема сиренето сипваме и размазваме и по малко ягодово сладко.
Ягодите разрязваме на тънки филийки и поставяме по една филийка върху всеки от отделените тестени ненамазани правоъгълници. Изрязваме ягодка заедно с тестото и така ги поставаме заедно върху намазан с крема сирене и сладко правоъгълник.
Вдигаме и другата част от тестения правоъгълник, който в средата вече има дупка и поставяме, така че да си пасне точно на мястото около ягодката.
Притискаме с вилица навсякъде по ръбчетата, мажем с разбито яйце и подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.
След изпичане поръсваме с пудра захар.