Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода с малко олио. Измива се със студена вода няколко пъти и се отцежда.
Пилешкото филе нарязвам на тънички жулиени и запържвам до полуготовност. Ако е нужно, добавете малко вода. Не го препържвайте - ще стане твърдо!
Маслините се обезкостяват и нарязвам на ивички. Чесънът се накълцва на ситничко. Сушеният домат се нарязва на жулиени.
Разпределете пастата, пилешкото, маслините и сушения домат на по три равни части, защото ще се пържи на три пъти по малко.
В друг тиган - уок е за предпочитане, сипвам малко зехтин и като се нагорещи, слагам по малко чесън, сушен домат, маслини, жулиени пилешко и част от пастата.
Овкусявам със малко риган, черен пипер и сол. Хубаво е да не ползваме лъжица за разбъркване, а да въртим тигана, докато се позапържи леко пастата.
Когато изпържим и трите части, ги разпределяме в по-дълбоки чинии за паста. Отгоре гарнираме със настърган кашкавал и магданозеното песто.