Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Веган ягодов чийзкейк

Веган ягодов чийзкейк

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Веган ягодов чийзкейк
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Веган чийзкейт - тоталният свеж хит сред десертите това лято"

Необходими Продукти

  • фурми - 200 г
  • бадеми - 100 г сурови
  • кашу - 1 ч.ч. сурово
  • бадемово мляко - 3 с.л
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кленов сироп - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • ягоди - 50 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме кашуто в купа с вода за 1 час, като водата трябва да покрива ядките.

Накисваме почистените от костилките фурми в друга купа с вода (отново да са покрити догоре) за 20 минути.

В блендер смиламе бадемите и след като са смлени, добавяме отцедените от водата фурми и смесваме още малко.

Взимаме купички по желание и ги покриваме плътно с прозрачно фолио. От сместа с фурмите и бадемите си отделяме с ръка количество, колкото да покрие дъното на купичките - точно както бисквитената подложка при стандартен чийзкейк.

Поставяме отделеното количество смес в покритата с фолио купичка и го притискаме хубаво. Поставяме купичките с подложките за 30 минути във фризера.

В блендер смиламе отцедените от водата, ядки кашу до каша. Добавяме в блендера ягодите, лимоновия сок, кленовия сироп, бадемовото мляко и солта и смиламе много добре.

Накрая сипваме и разбъркваме за още 2 минути.

Изваждаме купичките и насипваме сместа в тях. Връщаме ги във фризера за около 2 часа.

Добре е да ги извадим поне 20 минути преди консумация.

Можем да ги сервираме украсени с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: