Сьомга с ориз и тиквички на фурна

ЗорицаЗорицаГуру94525629154
02/06/2017
"Сьомга, ароматна гарнитура и бяло вино - за какво повече може да си мечтае човек?"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата измийте, почистете и разделете на две филета, отстранете костите и перките и поръсете със белия пипер, сол и лимоновия сок. Оставете я поне за 1 час.

Сварете ориза, отцедете водата и към него добавете зехтина, наситнения пресен лук, маслините и нарязаната на малки кубчета тиквичка. Подправете със сол и бял пипер. Изсипете сместа на дъното на тавичка за печене, която предварително сте намазали с малко масло. Сложете сьомгата върху ориза, като предварително и направите малко място, за да бъдат всички продукти на едно ниво. Полейте с бялото вино.

Направете заливката, като смесите сметаната с 1 супена лъжица нишесте, пресованата скилидка чесън и добавите подправки по ваш вкус (бял пипер, индийско орехче, сол).

Залейте продуктите в тавата (без сьомгата), наредете отгоре кубчетата масло, поръсете с малко зехтин и сложете ястието да се пече в умерена фурна, докато се образува апетитна коричка.

Сервирайте сьомгата в компанията на голяма кана предварително охладено бяло вино, с парченца ябълки, лимон и лед в нея!

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар