Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца по италиански върху канапе от спагети

Кюфтенца по италиански върху канапе от спагети

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кюфтенца по италиански върху канапе от спагети
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусно, ароматно и неустоимо - изкусително предложение от Италианската кухня"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • говеждо месо - 600 г, смляно
  • галета - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 ч.ч. настърган
  • яйце - 1 бр.
  • магданоз - нарязан на ситно
  • чесън - 2 бр. скилидки, пресовани
  • пармезан - 1/4 ч.ч., прясно настърган
  • сол - 3/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • За соса
  • доматено пюре - 500 мл.
  • лук - 3/4 ч.ч., нарязан на ситно
  • чесън - 1 бр., пресован
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • билки - 3 ч.л. смес от сушени /босилек, мащерка, риган/
  • чили - 1 бр. люто червено
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • За канапето
  • спагети
  • вода - 1 л
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме галетата и лука. Така галетата поемат отделения от лука сок. Към тях прибавяме всички останали съставки за кюфтенцата с изключение на зехтина. Омесваме добре.

Оформяме кюфтенцата, като загребваме от сместа с голяма супена лъжица, за да са с еднаква големина.

Загряваме зехтина в тиган с незалепващо покритие и ги запържваме на средно силен огън за около 5 минути.

Внимателно поклащаме тигана, за да запазим тяхната форма. Когато са готови, внимателно ги прехвърляме в чиния. Не ги готвим до пълна готовност.

Приготвяме доматения сос, като в подходящ съд задушаваме лука и чесъна в зехтина за 2-3 минути. Добавяме ситно нарязаното чили и всички останали съставки за соса. Оставяме да къкри на средно силна температура.

Прехвърляме кюфтенцата в соса и готвим за около 10 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Отделяме 1/3 от соса в дълбок съд.

Едновременно с това сваряваме и спагетите. Отцеждаме ги от водата и ги смесваме с отделеният 1/3 сос.

Аранжираме ги като канапе в чинията.

Върху тях поставяме кюфтенцата, обгърнати в ароматния сос.

Сервирайте ги топли с магданоз и гарнираме по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: