Начин на приготвяне
Първо се сваряват картофите за около 20 минути. Изцеждат се и се намачкват, докато са още горещи.
Добавят се сол, черен и червен пипер; разбива се яйцето и се разбъркват хубаво. После се рендосват сиренето и кашкавалът, а кренвиршът се реже на дребни кубчета. Отново се разбъркват.
Половината от тази смес се слага в средна правоъгълна кексова тавичка, която се набрашнява леко, за да не залепне.
По дължина се нареждат сварените и обелени яйца и се покриват с останалата картофена смес. Пече се във загрята фурна на 180 градуса за около час.
Изкарва се, оставя се да се поохлади съвсем леко и се обръща в по-голяма правоъгълна тава. Разрязва се на филийки и се сервира.