Пуешки хапки в сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пуешки хапки в сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сметаново изкушение с пуешки хапки, което препоръчваме да поднесете със свежа салата и да консумирате в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 г филе
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сметана - 150 мл
  • соев сос - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото месо на хапки. Загрейте масло с 2 с.л. зехтин и сложете пуешкото да се запържи равномерно заедно с цели скилидки чесън и малко мащерка.

След като хване лек загар, долейте 60 мл вино и изчакайте, докато се изпари и месото е готово.

Извадете го в чиния и в същия съд добавете останалото вино, горчицата, соевия сос и разбърквайки непрекъснато долейте сметаната.

Разбъркайте соса за кратко и овкусете с подправките.

Върнете пуешките хапки в тенджерата и след няколко минути снемете от котлона.

Поднесете пуешките хапки в сос с гарнитура от свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пуешкото стана много вкусно но малко солено, другия път ще намаля соевия сос. В комбинация със зеленчуци на пара с масло и сол се получи много вкусно.
02.12.2023 20:09