Пържоли с грах на фурна

ИларияИларияНовак1171205
07/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 913
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 - 5 пържоли
  • соев сос - 4 с.л.
  • вино - 100 мл
  • грах - 500 г
  • домати - 1 буркан цели или нарязани домати, консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - ронена на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре овкусете свинските пържоли със сол и черен пипер, полейте ги с малко соев сос и вино и ги оставете да престоят за 1 час в хладилник.

След това ги подредете в намазнена тава заедно с маринатата, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 1 час в загряна на 210 градуса фурна.

През това време запържете накълцания лук в съд на котлона и добавете чесъна и граха, разбъркайте и щом се позапържи леко, добавете доматите.

Оставете сосът да поври за 3-4 минути, овкусете с подправки и го излейте в тавата при пържолите.

Върнете пържолите с грах на фурна да се пекат без фолио до пълна готовност. Поднесете порция от ястието с малко накълцан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар