Лучник с късчета месо

05/06/2017
"Сочна мръвка и неустоим аромат на топъл хляб - и ако това не е перфектното ястие, здраве му кажи "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 807
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода начупете маята и добавете захарта. Покрийте и оставете да се активира. Направете кладенче в брашното и сложете олиото, киселото мляко, солта и шупналата мая.

Замесете меко, нелепнещо тесто. Прехвърлете го в навазнена купа, покрийте и оставете да удвои обема си. През това време пригответе плънката. Нарежете месото на много ситни късчета. Загрейте мазнината и го сложете да се пържи.

Щом леко се е позапържило добавете нарязаните стар лук и праза. Пържете до пълна готовност, като разбърквате периодично. Прибавете доматите, подправките и разбъркайте. Оставете да къкри за 2-3 минути и махнете от котлона.

Втасалото тесто разделете на две, като едната част да е по-голяма. Разточете два кръга с размер на тавата, която ще използвате, като единият трябва да е по-голям. Вземете по-големия и го поставете в намазнена и набрашнена форма.

Издърпайте тестото с пръсти да има и по борда на тавата. Аз използвах форма с диаметър 33 см. Отгоре изсипете равномерно охладената плънка. Поставете другия лист тесто и прехлупете тестото от стените за да затворите плънката. С помощта на вилица направете няколко дупчици.

Покрийте и оставете повторно да втаса. Намажете лучника с вода и го сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар