Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с късчета месо и тиквички

Пълнени чушки с късчета месо и тиквички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Пълнени чушки с късчета месо и тиквички
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ароматни и богати пълнени чушки, с късчета месце и великолепен сос. Гответе се за преяждане!"

Необходими Продукти

  • чушки - 11 - 12 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лук
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме чушките от семената. Накълцваме свинското месо на малки късчета, нарязваме лука, обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Запържваме лука и месото, след което добавяме доматите, червения пипер, черния, магданоз, малко сол и чубрица.

Измиваме ориза и добавяме към всички продукти, бъркаме постоянно до избистряне на ориза, ако е нужно, сипваме малко вода.

С тази смес пълним чушките, като за капаче слагаме от тиквичката. Сипваме малко вода в тавата и слагаме да се пекат.

Когато са запечени, може да се обърнат.

Разбиваме яйцата с млякото и малко брашно, добавяме от горещия бульон и така се получава сосът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: