Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап от свинска глава

Винен кебап от свинска глава

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Винен кебап от свинска глава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свинско месо - 100 гр. сварено месо от глава
  • мас - 20 гр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки парчета и се пържи в мас.

Слага се лукът, нарязан на дълго и тънко. Когато се задуши, се прибавя доматеното пюре. Пърженето продължава. Ръси се брашното.

Когато стане златисто, сипва се червения пипер и се гаси с виното. Слага се черния пипер на зърна и дафиновия лист. Залива се с малко хладка вода.

Кебапът се вари на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: