Лозови сарми със сумак и ябълки

МарияМарияНовак816
06/06/2017
"Всички говорят за нашите уникални плодови сарми. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания зелен лук в олиото. След като омекне прибавяме ориза и ситно нарязаните сушени ябълки, заливаме с 2 ч.ч. вода и оставяме на огъня докато оризът поема водата.

След това добавяме сумака и солта и с готовата плънка започваме да навиваме малки сарми.

Подреждаме в глинен гювеч, като на дъното сме сложили няколко лозови листа. Между всеки ред сарми слагаме по стръкче копър.

Завиваме с няколко лозови листа и заливаме с вода. Гювечът се слага в студена фурна. Като първите 15 минути се пече на 150 градуса, а след това още 20 на 250 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар