Рогче-хапка

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Рогче-хапка
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"И така хапка по хапка всички рогчета изядохме"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • вода - 200 мл. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 150 г
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая).

Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята и разбъркваме. В голяма купа пресяваме брашното и изсипваме течната смес. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.

Правим плънка, като разбиваме яйцата със сиренето и изварата. Измиваме и режем на ситно. Добавяме магданоза в плънката. Поръсваме с малко сол и разбъркваме.

Тестото разделяме на две части, като едната е по-голяма. Разточваме първо голямата топка с по-голям диаметър от тавата, която ще ползваме. Мажем с олио тавата и поставяме първия лист.

Изсипваме цялата плънка и разпределяме равномерно върху тестото. Разточваме и втората част от тестото и с нея покриваме плънката. Притискаме леко крайчетата на тестото. Оставяме да втаса на топло.

Разделяме на малки продълговати рогчета. Мажем с разбит жълтък и слагаме отгоре на няколко места масло. Печем до готовност в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: