Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Паста Рогче с черен шоколад

Паста Рогче с черен шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Паста Рогче с черен шоколад
Снимка: Яница Николова
1 / 3
01/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Вкусни пасти за приятели - тази е сочна и с черен шоколад"

Необходими Продукти

  • За бишкотите
  • брашно - 120 г
  • захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • За крем Апарел
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1/2 бр., есенция
  • Глазура
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бишкотите жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците с другата половина. Белтъците се прибавят към жълтъците, постепенно пресятото брашно и ванилия.

Върху хартия за печене се формуват продълговати форми-бишкоти с шприц. Поръсват се с пудра захар и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.

За крема яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се разбиват с тел, докато сместа стане пухкава и бледожълта.

После се охлажда леко и се прибавя разбитото масло. Разбива се до пухкав крем, който се охлажда леко и се слага в шприц. Върху всяка бишкота се слага от крема.

Отново се охлажда и се прави глазурата. Черният шоколад се разтопява на водна баня /или в МВ/, след което се прибавя олиото и се разбърква добре. Полива се с глазурата и отново се охлаждат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: