Лесно хлебно суфле

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Лесно хлебно суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 300 г сух
  • прясно мляко - 700 мл
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 супени лъжици
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се реже на малки кубчета и се залива с млякото. Като се напои добре към него се прибавят жълтъците, сиренето и половината масло. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Прибавя се 150 грама настърган кашкавал и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се леко и внимателно. Сместа се изсипва в съд, намазан с останалото масло.

Отгоре се настъргва останалия кашкавал. Пече се в предварително загряна фурна, като температурата постепенно се намалява.

След като се изпече не се изважда веднага, а се оставя във фурната още 10–15 минути, за да не спадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: