Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Закуски с хлебно тесто и тиквички

Закуски с хлебно тесто и тиквички

Закуски с хлебно тесто и тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5 бр.
"Закуска с тиквички - свеж начин да започнете деня"

Необходими Продукти

  • вода - 250 - 300 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • пълнеж
  • тиквички - 1 малка
  • сирене - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме суха мая, брашно, сол и захар. Сипва се хладка вода и олио, разбърква се с вилица на гъста каша, после се меси меко тесто, да не лепне. Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло за 30 -40 минути.

През това време се измива и на едро ренде се рендосва тиквичката. Смесва се с щипка сол и натрошено сирене. Разделя се втасалото тесто на топчета като ябълка.

С намазани с мазнина ръце се оформя кръгла питка като малка чиния.

Поставя се част от плънката и захлупваме с половината тесто, като се притиска по края.

В загрято олио на умерен огън се пържат от двете страни до златисто.

Сервираме веднага за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: