Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини със сусам и мак

Гризини със сусам и мак

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Гризини със сусам и мак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Децата направо ще полудеят по вкуса на домашно приготвените гризини с мак и сусам"

Необходими Продукти

  • брашно - около 150 г
  • суха мая - 1 пакече
  • вода - 75 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват. Маята се разтваря в топлата вода и се слага щипка захар. Оставя се да шупне. Прибавя се от брашното и се меси тесто.

Оставя се да почине 10 минути и се меси пак. Оставя се да почине още 5 минути. Меси се и се разточва тънък лист.

Оставя се да почине 15 минути и се реже на ленти с дебелина 1 см. Намазнява се тавата, в която ще се пекат.

Всяка лента се усуква и се поставя в тавата. Оставят се да втасат 20 минути и се мажат с жълтъка.

Поръсват се с маково семе и сусам. Пекат се на 230 градуса за около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: