Бавно готвени пуешки бутчета с глазура от мед и соев сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
09/06/2017
"Хубавите неща искат време - най-вкусните бутчета също "
Приготвяне15 мин.
Готвене415 мин.
Общо430 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 282
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

С остър нож прорежете няколко малки прореза в пуешките бутчета и напъхайте обелените скилидки чесън.

Загрейте зехтина на умерена температура и запържете леко бутчетата от всички страни за около 10 мин. или докато станат леко златисти.

Междувременно направете маринатата като смесите меда, соевия сос, подправките (кориандъра, джинджифила и магданоза), бульона и водата. Изсипете маринатата в мултикукър или слоукукър.

Овкусете бутчетата със сол и черен пипер и ги поставете в марината. Гответе 6 часа на програма за бавно готвене.

При готовност, изсипете соса от готвенето в съд и го варете около 30 минути до редуциране на котлона на умерена температура. Поставете бутчетата в тавичка и полейте с гъстия сос.

Запечете на фурна загрята на 150 градуса за около 15 минути, като поливате със соса периодично, за да се карамелизира глазурата на бутчетата.

При поднасяне поръсете с магданоз и пресен лук по желание и поръсете месото със соса от печенето.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар