Пържена копърка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържена копърка2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • копърка - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - по желание
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лимони - 2 изцедени лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибките и ги почистете всички, като им отскубнете коремчета. Отново ги изплакнете и ги оставете да изсъхнат добре.

Смесете царевичното и бяло брашно заедно със солта и малко черен пипер и чесън на прах по желание.

Овалвайте копърката в брашняната смес и псукайте да се пържи в 1-2 пръста сгорещено олио. Във фритюрник става най-лесно.

Пържената копърка отцедете преди да извадите от мазнината. Сипете я в чинии и полейте обилно с лимонов сок. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър
Димитър
това на снимката не е копърка а е сафрид бъдете коректни!
29.08.2013 18:52
1
Миа
Миа
това на картинката е сафрид, и копърката мила ми редакция е ЦАЦА. Копърката НЕ се чисти. Чисти се сафрида или ако е дребен по морето му казваме граца ! Преди да пишете някаква рецепта се запознайте коя риба как се казва ... Аз съм от Бургас и ми е много много много смешно като чета такива простотии ....
11.06.2013 17:36
1
2
Покажи всички подкоментари
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Така предложената рецепта ми харесва.Правил съм я доста пъти поради това че става най бързо и не изисква кой знае какви умения.
17.06.2012 14:47
1