Начин на приготвяне
Замесете тестото добре. Оставете го за час и половина на стайна температура.
Настържете лука и чесъна. Омесете и каймата с лук и чесън. Овкусете с подправките.
Разточете 3-4 мм кора. Ако имате пелменница, поставете кората върху нея. Направете джобчета и ги напълнете с лъжичка от сместа. Разточете втората кора и оформете шестоъгълните пелменки.
Ако нямате пелменница, изрежете с чаша кръгчета, поставете лъжичка от сместа и затворете кръгчето. Оформете ги, затискайки крайчетата. Поръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера.
Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови. Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер.
В тенджерата се варят по няколко пелмени и изваждат с решетъчна лъжица. Сервират се топли с масло или заквасена сметана.