Семифредо с шоколад

Семифредо с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k
8k
3k
4k
1
11/06/2017
"Ледено удоволствие за летните месеци - Семифредо с шоколад"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 717
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кейкова форма - 30/11 см изцяло покрита със свежо фолио.

На водна баня се разтопява шоколадът. Добавят се счуканите на едро лешници. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Жълтъците и двете цели яйца се поставят на водна баня. Прибавя се на порции захарта и с миксер се разбиват до побеляване, за около 6-8 мин. Свалят се от водната баня, добавя се ванилията. Сместа трябва да е гъста и да пада от бъркалките тежко на панделка. Оставя се леко да се охлади.

С миксер на висока скорост се разбива сметаната. Пудрата захар се добавя на две порции. Добавя се и заквесената сметана, разбива се отново и сместа трябва да е тежка и гладка.

Двете смеси се обединяват внимателно с шпатула, като не трябва да има бели линии в сместа.

Приготвя се формата със свежото фолио, така че да има отстрани дръжки за по-лесно изваждане на сладоледа след замразяването му.

Изсипва се половината от яйчено-сметановата смес, добавя се шоколадът и с нож леко се разпределя, а отгоре се излива и другата част от сместа. Заглажда се, покрива се с фолио и се оставя във фризер най-малко за 4 часа, а най-добре за 1 нощ.

След необходимото замразяване сладоледът се изважда от формата, като се обръща върху подносна чиния. Отстранява се фолиото. Може да се залее с тънки струйки топъл шоколад.

Източник: Dimitra`s Dishes

PS. По-хубави снимки не мога да приложа, докато се мотах, сладоледът започна да ми се топи :)

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар