Малки солени кифлички

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
630
3
11/06/2017
"Малки са и са невероятно вкусно, за да може да им се насладите на една хапка "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции32
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 804
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в голяма тава и слагаме по средата в направено кладенче 1 бр. яйце, 9 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Стопляме 1 ч.ч прясно мляко /200 мл/и прибавяме ½ кубче мая с 2 с.л. от пресятото брашно и разбъркваме да стане каша и да се разтвори добре маята.

Оставяме да се активира маята в прясното мляко. Прибавяме го към брашното и замесваме меко тесто. После върху набрашнена маса го оформяме на топка. Покриваме топката тесто с кърпа на топло да втаса за 50 мин. Намазваме топката с малко олио, за да не хване кора.

Тестото става двойно като обем, след като втаса. Деля го на две, като го разрязвам с нож по средата. Двете части и оформям на топки. Разточвам топките с точилка на кръг с диаметър около 37 см. Режа кръга на 16 равни правоъгълника. Първо режа през средата на 2, така че да станат 4 равни части и всяка после на 4.

Във всеки триъгълник слагам сирене и само навивам. Получават се 32 малки солени кифли. Нареждам кифличките в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга. Разбивам 1 жълтък с 2 с.л олио в малка купа и мажа кифлите отгоре с четка. Поръсваме ги със сусам.

Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.

Рецептата е от интернет.

Красива бамбукова купа конус 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива бамбукова купа конус 20 см
20.99 лв.
Виж ››

Красива и удобна за ползване бамбукова купа конус за сервиране на салати, плодове, сладкиши, снаксове. Изработена от бамбук, качеството на бамбуковата купа е гарантирано. Тя ще ви служи дълго време, разнообразявайки интериора на вашата кухненска трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар