Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Руски пелмени

Руски пелмени

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Руски пелмени4 / 4
24/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Класическо предложение от Руската кухня, което ще приемете без да му мислите"

Необходими Продукти

  • за пелмените
  • брашно - 200 г бяло
  • сол - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 50 мл
  • яйца - 1/2 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • за плънката
  • телешка кайма - 150 г
  • лук - 1 ч.л. ситно нарязан
  • чесън - 1/2 скилидка ситно нарязана
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сол - 1/3 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист
  • сол - 1 ч.л
  • вода - около 1.5 мл
  • заквасена сметана - за поднасяне
  • бульон - 400 мл телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа и направете кладенче. Отделно забъркайте яйцето, киселото и прясното мляко и олиото. Сипете течната смес в кладенчето и замесете меко тесто. Оставете го да почине 30 минути, покрито със свежо фолио.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Смесете ги с каймата и добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер и размесете хубаво.

При готовност на тестото го разточете върху набрашнена повърхност. С кръгъл резец или чаша изрежете кръгчета.

Поставете в средата на кръгчето малко от плънката и с леко навлажнен пръст с вода минете по ръба на кръгчето. Защипете на половина като полумесец. Хубаво залепете краищата, хванете двете крайчета на полумесечето и ги залепете едно с друго.

В тенджера сипете вода да заври с дафиновия лист и солта. Пускайте във врящата вода по 6-7 пелмена и ги оставете да поврят около 6 минути или докато изплуват на повърхността.

Докато са горещи пелмените поднесете в купичка или чашка с горещ бульон с малко заквасена сметана.

Рецептата е адаптирана от сп. Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: