Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Безглутенова лазаня

Безглутенова лазаня

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Безглутенова лазаня2 / 2
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Сочна лазаня с тиквички - безглутеново изкушение за лакомници"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • доматен сос - 400 мл
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зелен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • кашкавал - 100 г
  • прясно сирене - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • босилек - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на филии по дължина (на тънко). Посоляваме ги и ги подреждаме върху домакинска хартия. Оставяме ги, така да се отнеме влагата от тях.

Обезкостяваме бутчетата и смиламе месото на кайма. Нарязваме чушката, лука и чесъна на ситно и ги запържваме с малко мазнина за около 5 минути.

Към тях добавяме и пилешката кайма и задушаваме още 10 минути, след което сипваме доматения сос и готвим до сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус и добавяме босилека. Отместваме от котлона.

Настъргваме кашкавала и намачкване прясното сирене.

В тавичка за печене сипваме малко мазнина на дъното и подреждаме един пласт тиквички. Върху тях нарушаване от кашкавала и сиренето. Продължаваме с един слой пилешко със сос.

Така редуваме още веднъж от трите слоя, като завършваме с пилешко със сос. Нарязваме моцарелата на филийки и подреждаме върху ястието.

Печем нашата лазаня на умерена температура до готовност. Безглутеновата лазаня е супер идея за всички, които се придържат към безглутеново хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: