Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичките на филии по дължина (на тънко). Посоляваме ги и ги подреждаме върху домакинска хартия. Оставяме ги, така да се отнеме влагата от тях.
Обезкостяваме бутчетата и смиламе месото на кайма. Нарязваме чушката, лука и чесъна на ситно и ги запържваме с малко мазнина за около 5 минути.
Към тях добавяме и пилешката кайма и задушаваме още 10 минути, след което сипваме доматения сос и готвим до сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус и добавяме босилека. Отместваме от котлона.
Настъргваме кашкавала и намачкване прясното сирене.
В тавичка за печене сипваме малко мазнина на дъното и подреждаме един пласт тиквички. Върху тях нарушаване от кашкавала и сиренето. Продължаваме с един слой пилешко със сос.
Така редуваме още веднъж от трите слоя, като завършваме с пилешко със сос. Нарязваме моцарелата на филийки и подреждаме върху ястието.
Печем нашата лазаня на умерена температура до готовност. Безглутеновата лазаня е супер идея за всички, които се придържат към безглутеново хранене.