Начин на приготвяне
Водата и захарта се загряват на средна температура, като разбърквам, докато захарта се разтопи.
Отстранявам съда от котлона и добавям ароматите и лавандулата, нарязана на стръкчета от 2 см.
След като течността се охлади е ред на лимоните. Ако те са закупени от пазара ги накисвам за 20 минути в съд с вода и сода за хляб и ги измивам добре с четка, а ако са био, измивам и нарязвам на кубчета. Използвам кората от лайма и неговия сок.
Сиропът престоява едно денонощие на хладно, като го разбъркваме от време на време.
Добавяме сладкарската боя, като внимаваме да не пренаситим цвета.
Сервираме сиропа охладен в компанията на Совиньон блан, гарнираме с лимонени резени и разреждаме със сода.
Ако решим да съхраним ароматният сироп за студените зимни нощи, го стерилизираме 5 минути за капачката.