Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле с бял боб и яйце

Гуакамоле с бял боб и яйце

Гуакамоле с бял боб и яйце
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Една вкуска филийка хляб заслужава най-вкусното гуакамоле с боб - който го маже, зло не мисли"

Необходими Продукти

  • авокадо - ½ бр. леко омекнало
  • боб - 5 - 6 с.л. от консерва (без маринатата)
  • яйца - 1 бр. сварено
  • масло - 30 г по желание
  • хималайска сол - ½ к.л на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В разлата дълбока чиния сипваме боба от консерва, като го отцеждаме от сока / маринатата.

Добавяме половин авокадо, което издълбаваме със супена лъжица.

След това прибавяме, още топло, 1 обелено твърдо сварено яйце.

Намачкваме с вилица (за по-гладка и фина консистенция на гуакамолето, може и с чуканче).

Добавяме маслото и овкусяваме с ½ к.л хималайска сол – на вкус и 1 щипка черен пипер.

Отново разбъркваме с леко намачкване.

Готово!

Поднасяме нежното на вкус бобено гуакамоле с любимите солени бисквити, домашен хляб или арабски питки!

Може и да се намаже на пълнозърнести филийки или сухари – сандвичи за пикник!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: