Начин на приготвяне
В разлата дълбока чиния сипваме боба от консерва, като го отцеждаме от сока / маринатата.
Добавяме половин авокадо, което издълбаваме със супена лъжица.
След това прибавяме, още топло, 1 обелено твърдо сварено яйце.
Намачкваме с вилица (за по-гладка и фина консистенция на гуакамолето, може и с чуканче).
Добавяме маслото и овкусяваме с ½ к.л хималайска сол – на вкус и 1 щипка черен пипер.
Отново разбъркваме с леко намачкване.
Готово!
Поднасяме нежното на вкус бобено гуакамоле с любимите солени бисквити, домашен хляб или арабски питки!
Може и да се намаже на пълнозърнести филийки или сухари – сандвичи за пикник!
Чудно Вкусно!