Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца с Грюер и дяволски лют сос

Пилешки рулца с Грюер и дяволски лют сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пилешки рулца с Грюер и дяволски лют сос
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Само за професионалисти - дяволски вкусен, но дяволски лют сос, който ще ви остави без думи"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена печена
  • спанак - 200 г замразен
  • чесън - 1 скилидки
  • пюре от чушки - 1 с.л.
  • грюер - 100 г
  • орехи - 50 г натрошени
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • чили - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 200 г
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • оризов оцет - 1 к.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бърбън - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам пилешките гърди от всякакви жилки и разтварям като пеперуда. Поставям пилешкото месото между два листа хартия за печене и го начуквам внимателно, до изтъняване.

Нарязвам на ситно скилидката чесън. Почиствам, обелвам чушката и я нарязвам на много тънки лентички. Разрязвам „пеперудата“ от месо на две.

Поръсвам чесъна върху парчетата месо. В единия край на всяко парче поставям снопче от лентички червена чушка и разпределям от спанака. По средата намазвам с пюрето от чушки. Настъргвам зрялото сирене отгоре.

Овкусявам с черен пипер и сол. Поръсвам с натрошени орехови ядки и завивам месото на рулца. Изрязвам правоъгълници от алуминиево фолио и ги намазвам със зехтин. Завивам стегнато всяко ролце във фолиото и изпичам на грил тиган до готовност, за около 5 минути за всяка страна.

За соса смесвам всички компоненти /без зехтина и Бърбъна/ в блендер и смилам, но не много ситно.

Нагрявам дълбок тиган, сипвам зехтин и изсипвам дяволски лютият сос да ври на слаб огън. Разбърквам често, докато сместа се редуцира, накрая деглазирам с алхохола. Оставям още 10 минути и отстранявам.

Сервирам рулцата топли, гарнирани с лют сос и печена чушка.

Този сос е чудесна добавка към печени меса и риба /барбун и лаврак/, върху хот-дог, такос, бургери, пикантни брускети.

Съвет: Този сос се консумира само от възрастни, със здрав стомах и поносимост към пикантни храни! При непоносимост към лютивината се пие прясно мляко, чийто протеин разтваря капсаицина! Пазете очите си при бъркане на соса!

След като приключим с рязането на лютите чушки и преди да измием ръцете си с вода, ги потапяме в лимонов сок, който успокоява паренето по кожата или използваме ръкавици!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви!
16.06.2017 17:57
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Изглеждат божествено:)
16.06.2017 16:00