Начин на приготвяне
Почиствам пилешките гърди от всякакви жилки и разтварям като пеперуда. Поставям пилешкото месото между два листа хартия за печене и го начуквам внимателно, до изтъняване.
Нарязвам на ситно скилидката чесън. Почиствам, обелвам чушката и я нарязвам на много тънки лентички. Разрязвам „пеперудата“ от месо на две.
Поръсвам чесъна върху парчетата месо. В единия край на всяко парче поставям снопче от лентички червена чушка и разпределям от спанака. По средата намазвам с пюрето от чушки. Настъргвам зрялото сирене отгоре.
Овкусявам с черен пипер и сол. Поръсвам с натрошени орехови ядки и завивам месото на рулца. Изрязвам правоъгълници от алуминиево фолио и ги намазвам със зехтин. Завивам стегнато всяко ролце във фолиото и изпичам на грил тиган до готовност, за около 5 минути за всяка страна.
За соса смесвам всички компоненти /без зехтина и Бърбъна/ в блендер и смилам, но не много ситно.
Нагрявам дълбок тиган, сипвам зехтин и изсипвам дяволски лютият сос да ври на слаб огън. Разбърквам често, докато сместа се редуцира, накрая деглазирам с алхохола. Оставям още 10 минути и отстранявам.
Сервирам рулцата топли, гарнирани с лют сос и печена чушка.
Този сос е чудесна добавка към печени меса и риба /барбун и лаврак/, върху хот-дог, такос, бургери, пикантни брускети.
Съвет: Този сос се консумира само от възрастни, със здрав стомах и поносимост към пикантни храни! При непоносимост към лютивината се пие прясно мляко, чийто протеин разтваря капсаицина! Пазете очите си при бъркане на соса!
След като приключим с рязането на лютите чушки и преди да измием ръцете си с вода, ги потапяме в лимонов сок, който успокоява паренето по кожата или използваме ръкавици!
Коментари