Начин на приготвяне
Котлетите накисваме в прясното мляко и оставяме да престоят на студено 12 ч. Отцеждаме и натриваме с подправките. Престояват 1 час.
В тиган, към който сме сипали малко олио запръжваме котлетите 3 мин колкото да се запечатат. Отцеждаме от олиото и поставяме на дъното на керемида за печене. Отдолу предварително сме поставили парчета кромид лук, върху него парчета домати.
Котлетите покриваме с парчета топено сирене или такова за сандвичи, което е на плочки, и поръсваме с настърган кашкавал. На дъното на керемидата сипваме малко оев сос на вкус, лъжичка горчица и ракиена чашка сухо бяло винце.
Керемидата поставяме в студена фурна. Включваме на 130 градуса и щом достигне тази температура увеличаваме на 180-200 градуса, но не повече.
Печем около 30-на минути. Изключваме фурната и оставяме на остатъчната температура.
По желание котлетите от риба печени на керемида гарнираме с парченце лимон.
Коментари