Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Котлети от риба печени на керемида

Котлети от риба печени на керемида

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Котлети от риба печени на керемида2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • акулско месо - котлети от акула или от друга риба
  • прясно мляко
  • олио - за намасляване на дъното на тавата
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер - смлян
  • чили
  • чесън - на прах
  • копър
  • топено сирене - няколко парчета
  • кашкавал - настърган
  • домати - 2 - 3 бр. нарязани на колелца
  • лук - 1 главичка кромид
  • соев сос - на вкус
  • горчица - 1 чаена лъжичка
  • бяло вино - 1 ракиена чашка сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите накисваме в прясното мляко и оставяме да престоят на студено 12 ч. Отцеждаме и натриваме с подправките. Престояват 1 час.

В тиган, към който сме сипали малко олио запръжваме котлетите 3 мин колкото да се запечатат. Отцеждаме от олиото и поставяме на дъното на керемида за печене. Отдолу предварително сме поставили парчета кромид лук, върху него парчета домати.

Котлетите покриваме с парчета топено сирене или такова за сандвичи, което е на плочки, и поръсваме с настърган кашкавал. На дъното на керемидата сипваме малко оев сос на вкус, лъжичка горчица и ракиена чашка сухо бяло винце.

Керемидата поставяме в студена фурна. Включваме на 130 градуса и щом достигне тази температура увеличаваме на 180-200 градуса, но не повече.

Печем около 30-на минути. Изключваме фурната и оставяме на остатъчната температура.

По желание котлетите от риба печени на керемида гарнираме с парченце лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня
Таня
Рецептата е добра,но е редно снимката да отговаря на рецептата.Все пак трябва да се види крайният резултат,нали?Иначе ще пробвам с удоволствие!
16.04.2013 18:25